Open-Xchange

OpenExchange is voor bedrijven die een open source alternatief willen voor een MS Exchange server. OpenExchange is een volwaardige groupware server en kan E-mail afhandelen, agenda’s en afspraken bijhouden, schedulen, contacten beheeren, to-do lijstjes maken, bookmarks en kleine notities bijhouden en zelfs eenvoudig documentbeheer is mogelijk.

Er is een echte gratis open source variant alsmede een betaalde commerciële variant met ondersteuning en updates. Een server voor 5 gebruikers kost slechts $295. Extra gebruikers zijn $25. De server ondersteunt zo’n 2500 gebruikers maar er zijn klanten die door middel van clustering en load-balancing bijna 10.000 gebuikers hebben draaien.
Omdat OpenExchange gebruikt maakt van open standarden, kunnen gebruikers zelfs kiezen welk platform en welke client ze willen gebruiken. Windows, Mac OSX of Linux, alles kan. En overstappen van Outlook naar webmail, Thunderbird of Evolution is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Reeds gemaakte investeringen kunnen zoveel mogelijk behouden blijven.

Advertenties