Firefox 1.5

firefoxAfgelopen dinsdag heeft Mozilla Firefox 1.5 uitgebracht. Deze lang verwachte update van de open source browser heeft een aantal verbeteringen. Software Updates zijn verbeterd zodat nieuwe patches beter en sneller verspreid kunnen worden. Blokkering van pop-ups is verbeterd en de zoekfunctionaliteit is uitgebreid. Ook zit er een RSS feed reader in, zodat je niet per sé een aparte tool hoeft te gebruiken. Ook de ondersteuning van W3C standarden is uitgebreid met SVG, CSS 2 en CSS 3, en JavaScript 1.6.

Daarnaast beschikt Firefox over een hele reeks bijzoner nuttige uitbreidingen, de zogenaamde “Extensions”. Onze favorieten zijn “Color Picker” om de RGB codes met een pipet van je scherm te kunnen halen; “AdBlock” waarmee alle advertenties op een site geblockt kunnen worden; editCSS om de CSS van een site kunnen zien; “DownThemAll” waarmee in een handomdraai alle links van een site gedownload worden.

Voor Linux gebruikers is er nog een must-have ad-on: MediaPlayerConnectivity. Het doorzoekt je systeem voor mediaplayers (VLC, MPlayer, Xine/GXine, etc.) en laat je kiezen welk medium met welek player geassocieerd moet worden. Bovendien krijg je allemaal visuele hulpmiddelen om te helpen de link zo snel mogelijk aan het spelen te krijgen.

Advertenties