Gemeente Assen- “Open Source software past!”

Open source software is in Assen begonnen als bedrijfseconomisch verantwoord alternatief voor closed source software. Inmiddels wordt open source software voor meerdere bedrijfskritische toepassingen gebruikt, zelfs om direct met de inwoners te communiceren!
Martin Rasker, Hoofd Servicecentrum, vertelt: “In Assen vinden we het belangrijk dat we servicegericht denken, vandaar dat we blijven proberen de communicatie met de inwoners en andere belanghebbenden te verbeteren. Ook proberen wij in Assen de zogenaamde ‘Vendor Lock-In’ te voorkomen. Maar het belangrijkste in ons I&A beleidsplan is dat we elke investering op een bedrijfseconomisch verantwoorde manier onderzoeken.
We hadden het vermoeden dat in bepaalde gevallen hier in Assen open source software wel eens kostentechnisch interessant zou kunnen zijn; OpenOffice.org als vervanger voor Microsoft Office, Linux als vervanging voor Unix en een open source content management systeem als basis voor ons digitale loket. We hebben deze drie mogelijkheden dan ook uitgebreid onderzocht.” Lees meer op OSOSS.

Advertenties