Franse organisatie klaagt HP aan voor bundelen Windows

hpDe Franse consumentenorganisatie Union Fédérale des Consommateurs-Que Choisir (UFC) heeft HP en twee andere retailers aangeklaagd, omdat zij computers verkopen met daarop een Windows-variant geïnstalleerd, en klanten daarbij geen keuzemogelijkheid aanbieden.

Volgens de UFC hebben consumenten in veel gevallen geen mogelijkheid om computers zonder besturingssysteem aan te schaffen. De organisatie zou dan ook graag zien dat hen die keuze wel geboden wordt, zodat consumenten zelf kunnen kiezen welke software op hun apparaat geïnstalleerd wordt. Het bundelen van hardware en software zou in strijd zijn met een Franse wet die het verbiedt om de functionaliteit van het ene product te koppelen aan dat van een ander product. Meer details hierover bij tweakers.net

Advertenties