PHP-producent Zend zoekt naar goed bedrijfsmodel

Softwareontwikkelaar Zend zoekt manieren om met het opensource-businessmodel geld te verdienen. Het bedrijf gaat zich op een aantal kernpunten focussen om meer omzet te genereren.

Het bedrijf – vooral bekend van zijn applicaties voor php-ontwikkelaars – wil de jaarlijkse omzet, die nu tussen de 10 en 30 miljoen dollar schommelt, aanzienlijk verhogen. Om dit te bereiken wil het bedrijf zich op een beperkt aantal doelgroepen richten. Een groot deel van de toekomstige omzet moet van grote bedrijven en overheden komen. Vooral in Europa ziet het bedrijf kansen omdat steeds meer bedrijven en overheidsinstanties bereid zijn opensource-software in te zetten.

Om grote bedrijven beter van dienst te kunnen zijn is het bedrijf een samenwerking met IBM aangegaan. Het bedrijf hoopt zo php geschikter te maken om met grote mainframes te communiceren. Lees meer bij tweakers.net

Advertenties