Linux.com: “Verbod op Linux-distributie door Novell onmogelijk”

sled 10De Free Software Foundation (FSF) had naar aanleiding van Novells overeenkomst met Microsoft aangekondigd dat ze zou overwegen Novell te verbieden nog een Linux-distributie te verkopen, maar dat zou op een misverstand berusten. In een artikel op Reuters werd Eben Moglen van de FSF geciteerd, waarbij hij zei dat de community er alles aan zou doen om deals als die tussen Novell en Microsoft te bemoeilijken. Dit werd volgens een artikel van Linux.com verkeerd geïnterpreteerd door de journalist, waarna het gerucht over een ‘Linux-verbod voor Novell’ een eigen leven ging leiden.

Joe Barr van de website Linux.com denkt echter dat een grote groep van de opensource-wereld weinig onder de indruk is van de overeenkomst tussen het Linux-bedrijf en de Windows-ontwikkelaar.

Bovendien heeft de FSF geen enkele controle over Novells Linux-distributie. ‘Het maakt niet uit hoe erg Stallman de Microsoft/Novell-deal verafschuwt, de GPL is niet overtreden en de overeenkomst is volledig legaal’, aldus Barr. Meer hierover op Tweakers.net
Tweakers.net – Nieuws [ Verbod op Linux-distributie door Novell onmogelijk ]

Advertenties