Google Apps wordt binnenkort betaaldienst

google dollarsGoogle is van plan om binnen enkele weken geld te gaan vragen voor de dienst Google Apps voor uw Domein. De verzameling webapplicaties is nu nog in beta-fase en gratis.

De zoekreus is belaagd door bedrijven die de dienst – waarbij de eigen domeinnaam behouden blijft – willen inzetten. En daar zitten niet alleen kleine jongens bij. Gevestigde namen als Disney en Pixar overwegen om Microsoft Office te laten vallen en voortaan op de bundeling van Gmail, Google Talk, Calendar, en Page Creator terug te vallen. Daar komen op korte termijn nog een online tekstverwerker en spreadsheet bij.

Google Apps voor uw Domein is sinds vorig jaar augustus te gebruiken. Onder andere door het eenvoudige centrale beheer en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld thuiswerkers groeit de populariteit voor webapplicaties gestaag. Volgens schattingen kan Google 3 dollar per maand per gebruiker vragen om concurrend te zijn met diensten als Zoho en Thinkfree. De online dienst Office Live van Microsoft kost maximaal 39,95 dollar.

Interessant is ook dat, omdat Google Calendar een open interface heeft gemaakt, bijna iedere agenda tool bezig is om te kunnen syncen met Google Calendar. Hierdoor zou extra software van bv. Intellisync overbodig worden…
Bron: Tweakers.net

Advertenties