Ook Sun komt met ODF-plugin voor MS Office

Nadat eerder deze week de eerste versie van een ODF-plugin (Open Document Format) voor Word, die mede door Microsoft is ontwikkeld, werd vrijgegeven, kondigt nu ook Sun Microsystems een dergelijke plugin aan. De plugin van Sun is volgens het bedrijf ontwikkeld om gehandicapten makkelijk met ODF-documenten te laten werken.

De nieuwe conversietool van Sun, genaamd StarOffice 8 Conversion Technology, biedt overeenkomstige functionaliteit met die plugin die mede door Microsoft is ontwikkeld. Het voornaamste verschil is dat de Sun-software alleen voor Office 2003 beschikbaar is en dat de tool odf-documenten converteert naar het binaire en gesloten documentformaat dat in Office 2003 wordt gebruikt.

openoffice.orgSun was trouwens een van de eerste grote commerciële bedrijven die resources vrijmaakten om de ontwikkeling van OpenOffice.org te ondersteunen. Zo leveren ze mensen en middelen om het project te beheren, te documenteren, te compileren en te verbeteren.

De ODF-Converter Add-In van Microsoft converteert ODF-documenten naar documenten in het Office Open XML-format, dat zijn intrede in Office 2007 doet maar ook ondersteund kan worden in Office XP en Office 2003. De converter van Microsoft werkt dus op meerdere versies van Office. Meer details hierover staan op Tweakers.net

Advertenties