WiFi ondersteuning in Linux sterk verbeterd

Een van de problemen waar vooral veel beginnende Linux-gebruikers mee geconfronteerd worden, is vaak het aan de praat krijgen van hun draadloze (WiFi) netwerk. Ontwikkelaars zijn echter van plan om dit probleem op korte termijn aan te gaan pakken.

Op de Linux Wireless Summit die vorige maand plaatsvond in London, was de situatie al besproken. Kernelontwikkelaars zaten er om de tafel met vertegenwoordigers van Intel, Broadcom, Devicescape, MontaVitsa en Nokia en de bijeenkomst was volgens Linux-ontwikkelaar Stephen Hemminger ontzettend productief.

Een belangrijke drempel die overwonnen moet worden om WiFi vlot aan de praat te krijgen onder Linux, is de afwezigheid van drivers voor veel chipsets. Bovendien zou de ontwikkeling van de nieuwe 802.11-stack maar gestaag vorderen en zou de invoering van een nieuwe WiFi-API ook al niet bijgedragen hebben tot de snelheid van ontwikkelen. Volgens Hemminger is deze api op zich wel een vooruitgang, maar is het vervelend dat elke vorm van user interface ontbreekt.

Ook is de site Linux Wireless opgericht als gevolg van de summit.

Advertenties