Linux gebruikers betalen Microsoft licentievergoeding

IT World Canada heeft een interview met Jeremy Allison over zijn werk bij SAMBA, de Novell-Microsoft deal en waarom hij recentelijk Novell hiervoor verliet. Interessant is zijn opmerking dat op dit moment al Linuxgebruikers aan Microsoft een licentievergoeding betalen omdat zij drijgden aangeklaagd te worden over vermeende patenten die Microsoft zou bezitten.

Grootste effect van de deal tussen Novell en Microsoft afgelopen november is dat in de overeenkomst staat dat er mogelijk patentinbreuk zou kunnen bestaan in de Linux source code. Tot dus ver was dit altijd in alle toonaarden ontkent. Dit geeft Microsoft de mogelijkheid om in de aanval te gaan, of het nu waar is of niet. Dat zou beteken dat het bedrijfsleven voorlopig Linux niet zal gaan proberen, uit angst voor en onzekerheid over mogelijke gevolgen. Novell’s eigen SUSE Linux blijft natuurlijk wel buiten schot… voorlopig…

Lees het hele artikel bij IT World Canada.

Advertenties