IBM's Open Client gooit Microsoft-omgeving open

IBM kondigde zondag de Open Client Offering aan, een oplossing die bedrijven standaardapplicaties laat draaien op verschillende platformen: Linux, Max OS X en Windows. Naast keuzevrijheid levert dit een grotere kosteneffectiviteit op voor wie naast Windows-pc’s ook Linux-machines en Macs gebruikt. Dit heeft PSA Peugeot Citroën ertoe gebracht Novells Linux-distributie in te zetten op 20.000 pc’s en 2.500 servers. In Nederland zijn nog geen proefprojecten gestart.

De Open Client Offering omvat de client-software zelf, gebaseerd op de open source ontwikkelomgeving Eclipse, gecombineerd met een dienstenpakket. Laatstgenoemde moet een kostenverlaging voor beheer opleveren door makkelijker Linux of Mac OS X naast Windows te kunnen gebruiken. IBM haakt hiermee in op de marktvraag naar goedkopere desktops. Het bedrijf biedt hiermee een alternatief voor Microsofts dure Office- en Exchange-licenties. Lees meer bij Computable

Advertenties