Ook Red Hat zoekt aansluiting bij Microsoft

red hatRed Hat heeft zich aangesloten bij de Interop Vendor Alliance; die organisatie beijvert zich voor het beter laten aansluiten van software op de producten van Microsoft. Voor Red Hat ligt de focus van de werkzaamheden bij de middleware die het in huis heeft gehaald via de overname van JBoss. In het verleden heeft de JBoss-divisie al veel werk gestoken in het implementeren van standaarden, met name op het terrein van Web Services.

Red Hat noemt daarbij zelf onder andere de WS-Addressing-specificatie en WS-Security, WS-Transactions en WS-Addressing van het World Wide Web Consortium. Daarnaast heeft het een certificatie weten te bemachtigen voor zijn aansluiting op Microsofts SQL Server 2005. Door participatie in de Interop Vendor Alliance hoopt Red Hat verdergaande integratie tussen de JBoss Enterprise Middleware en Windows te bewerkstelligen.

De beslissing van Red Hat is een teken te meer dat de open source leveranciers besloten hebben tot coëxistentie met de aartsconcurrent. Eerder sloot Novell een verregaande samenwerkingsovereenkomst met Microsoft, die overigens ook veel kritiek kreeg uit de open-sourcegemeenschap.

Tweakers.net heeft ook een artikel hierover.

Bron: Automatisering Gids

Advertenties