AVG: gratis Anti-Virus voor privé gebruik

Bijna iedereen zit vast aan Norton, Symantec of McAfee anti-virus pakketten. Die krijg je bij aankoop van je PC. Maar na 2-3 maanden moet je ineens gaan betalen. Wel zo makkelijk, dus veel mensen trappen daar in. Eigenlijk is het koppelverkoop en mag het niet eens, geloof ik. Gooi je dure AV (anti-virus) pakket er dus snel af en installeer AVG Anti-Virus Free Edition. Er is net een nieuwe update uitgekomen.

Je kunt, om zeker beter 2 AV programma’s gebruiken, dus installeer gelijk nog even ClamAV. Dit gratis open source AV pakket kent geen zogenaamde on-demand scan, dat wil zeggen als je een file opent, dus vertrouw nooit alleen hier op. Maar samen met AVG is het een ideaal koppel. ClamAV kan prima je PC op gezette tijden (’s nachts) na lopen op virussen en tijdens het gebruik vangt AVG alle kwade dingen af.

AVG doet geen anti-spam en anti-spyware. Wil je dat ook hebben, dan zul je moeten betalen. Maar als je je E-mail voortaan met Thunderbird leest, filter je heel gemakkelijk alle spam er ook gratis uit. Bovendien loop je daarna 10x zo weinig kans op virussen omdat je geen mails meer met Outlook leest. De meeste virussen en spyware komen via Outlook binnen, omdat die zo geïtegreerd is met Windows, dat ze makkelijk door kleine “gaten” binnen kunnen dringen.

Advertenties