Ubuntu wil groter aandeel in desktop- en servermarkt

ubuntu logoDe mensen achter Ubuntu zullen dit jaar op drie fronten bezig zijn: men zal de desktopsoftware verder verbeteren, verder gaat gepoogd worden meer marktaandeel te krijgen op de servermarkt en wil men meer bedrijven zover krijgen Ubuntu te ondersteunen. Steve George, bij Ubuntu’s moederbedrijf Canonical verantwoordelijk voor support en services, heeft deze doelen voor 2007 tijdens de UbuCon bekendgemaakt.

UbuCon is een conferentie voor gebruikers van Ubuntu, die dit jaar in New York heeft plaatsgevonden. Om de Linux-distributie verder te ontwikkelen en zo aantrekkelijker te maken voor gebruikers en bedrijven, hoopt George dat ook andere bedrijven Ubuntu gaan supporten. In dat licht moet bijvoorbeeld ook de samenwerking met Linspire, SugarCRM en SpikeSource gezien worden, aldus de medewerker van Canonical. Hij verwacht dat dit jaar nog enkele vergelijkbare deals zullen worden aangekondigd. Lees meer op Tweakers.net

Advertenties