Dell maakt tegenvallende cijfers bekend

dell desktopsDell heeft gisteren nabeurs de cijfers van het laatste kwartaal van boekjaar 2007 gepresenteerd. De winst van de e-tailer was met 673 miljoen dollar ruim 33 procent lager dan een jaar eerder, maar volgens analisten had het nog erger gekund. Terwijl het laatste kwartaal van boekjaar 2006 een winst van 1,01 miljard dollar op een omzet van 15,2 miljard opleverde, wist Dell ditmaal slechts voor 14,2 miljard dollar te verkopen.

De fors lagere winst is deels te wijten aan het succes van HP: terwijl dat bedrijf vorig jaar in de prijzen en de kosten sneed, kampte Dell met tegenvallende groeicijfers. Met name op de zakelijke markt, waar Dell 85 procent van zijn omzet realiseert, liepen de verkopen niet naar wens. Ook particulieren lieten het bedrijf in toenemende mate links liggen, wat onder meer met slechte service en de ondoorzichtige prijsstructuur te maken zou hebben. De desktopmachines verkochten 18 procent slechter dan een jaar eerder, terwijl laptopverkopen gelijkbleven – maar bij HP zijn juist de laptops de motor achter de groei en ook Apple liet weten dat hun notebooks als warme broodjes over de toonbank gaan. Lees meer op tweakers.net

Advertenties