Edubuntu bevat Linux Terminal Server project

Edubuntu was oorspronkelijk gericht op het leveren van desktops en een server voor het onderwijs in een enkel leslokaal. De nieuwe versie gaat een stap verder en richt zich op een hele school. Het bevat het administratieve pakket SchoolTool en een reeks educatieve software gericht op kleuter- en basisonderwijs. Deze versie breidt het pakket uit met een extra CD met daarop nieuwe toepassingen en een Linux Terminal Server.

Nieuw zijn de toepassingen QCad, een 2-D Computer Assisted Drafting (CAD) programma, en Rasmol, een molekulair virtualisatie tool. Ook is de Xfce desktop toevoegd, een windowmanager met hele lage hardware eisen die geschikt is voor oudere hardware (Pentium ][ en Pentium 3).

linux terminal server LTSPNieuw is ook het Linux Terminal Server project (LTSP), waarmee – net als met Windows Terminal Server – applicaties via RDP aangeboden kunnen worden aan leerlingen en docenten, zonder dat ze op diens PC geïnstalleerd hoeven te worden.

De extra CD biedt ruimte voor nieuwe toepassingen maar ook voor extra talen, waardoor ook taalonderwijs mogelijk wordt en multi-nationale scholen bediend worden. Volgens Edubuntu’s Technical Lead, Oliver Grawert, wordt de nieuwe CD zeer makkelijk in gebruik. Je stopt hem er in en de menu optie Add/Remove software geeft je nieuwe mogelijkheden. In de toekomstige versie zal de CD applicatie per leeftijdsgroep aanbieden. Door het gebruiksgemak is Edubuntu en de nieuwe CD ook door docenten te gebruiken zonder veel specifieke computervaardigheden. Lees meer op Linux.com

Advertenties