EC wil webwinkelen over de grens bevorderen

Slechts zes procent van de inwoners van de EU koopt tijdens het webwinkelen wel eens bij een buitenlandse webshop. Door harmonisatie van de consumentenwetgeving, wat tot doorzichtere regelgeving moet leiden, wil de EC daar verandering in aanbrengen. Volgens Eurocommissaris Meglena Kuneva van Consumentenzaken zijn er dringend nieuwe oplossingen nodig om van de 27 onlinemarktjes één markt te smeden, wat tot meer concurrentie en keuzemogelijkheden, en daarmee lagere prijzen voor de consument moet leiden. Die moeten vooral vorm krijgen in consumentenwetgeving op Europees niveau.

Op dit moment is er namelijk veel onduidelijkheid bij webwinkelaars omtrent hun rechten, bijvoorbeeld voor wat betreft retourzendingen en terugbetalingen indien er iets niet in de haak is met de levering van bestelde goederen. Het feit dat maar zes procent van de webshoppende EU-burgers wel eens aankopen over de grens doet, wijst er volgens Kuneva op dat er weinig vertrouwen is in het winkelen over de grens. Meer informatie bij tweakers.net

Advertenties