Licentiekosten: verschillen tussen Oracle Standard en Enterprise Edition

Nu Oracle een andere licentiestructuur hanteert, zijn de verschillende versies van Oracle’s RDBMS ineens erg interessant. De Standard Edition (SE) gaat namelijk per socket verkocht worden, terwijl de Enterprise Edition (EE) per core gaat. Met de opkomst van quad-core CPUs van Intel en AMD in alle nieuwe moderne servers, kan dat behoorlijk schelen. Maar wat zijn precies de verschillen tussen de SE en de EE?

Kevin Closson heeft hierover een aardig artikeltje in het kader van AMD Quad-Core “Barcelona” Processor en Oracle.

En als je toch je serverpark of data center gaat upgraden en vernieuwen met quad-core machines, dan kunnen de besparingen in licentiekosten in sommige gevallen best wel eens betalen voor de kosten om een Oracle applicatie te herschrijven zodat SE voldoende is. Want lang niet alle applicaties zullen ook daadwerkelijk gebruikmaken van alle Enterprise functies…

Advertenties