Nieuwe versie GNOME ziet levenslicht

De ontwikkelaars van het Gnome-project hebben versie 2.18 vrijgegeven van de open source desktopomgeving. De nieuwe versie bevat voornamelijk kleine aanpassingen en verbeterde integratie van applicaties. De laatste versie van Gnome biedt veel kleinere veranderingen die ervoor zouden moeten zorgen dat de desktopomgeving op het gebied van gebruiksvriendelijkheid verbetert.

Zo is er Seahorse toegevoegd, waarmee beveiligingssleutels voor SSH en GnuPG kunnen worden beheerd en documenten van een digitale handtekening kunnen worden voorzien. Deskbar is een ander nieuw onderdeel binnen de desktop, waarmee het mogelijk is om eenvoudig te zoeken op applicaties, bestanden en e-mails. Deze zoekfunctie, die sterke overeenkomsten vertoont met bijvoorbeeld Spotlight in Mac OS X, maakt optioneel gebruik van de zoekmachine Beagle, die documenten, e-mails en andere bestanden en informatie kan indexeren en snel kan doorzoeken.

Ook het energieverbruik van een systeem is met de nieuwe Gnome-versie makkelijker te beheren, dankzij de integratie van Gnome-powermanager. Verder zijn er talloze andere kleine aanpassingen en verbeteringen, zoals een presentatiemodus in de Evince-documentviewer, ondersteuning voor talen waarvan de leesrichting verticaal is, nieuwe games die via internet gespeeld kunnen worden en kunnen anderen nu op de desktop meekijken.

Bron: Tweakers.net

Advertenties