Red Hat komt met nieuwe Linux desktop

red hatRed Hat werkt aan een nieuwe Linux-desktopoplossing ‘voor de massa’. Het bedrijf wil met de distributie een groter publiek bereiken en zo de concurrentie aangaan met Suse Linux Enterprise Server en Suse Linux Enterprise Desktop, beide van Novell. Paul Cromier, executive vice president of engineering bij Red Hat, zegt over de plannen: ‘Nu we aan de slag gaan met onze nieuwe desktopeditie, welke we in de komende maanden officieel zullen presenteren, zullen we de Linux-desktop vanuit een geheel ander perspectief gaan benaderen.’

Red Hat wil zich met de nieuwe distributie vooral gaan richten op het mkb en opkomende markten, en niet specifiek de consument. Het sofwarebedrijf zal het pakket gaan aanbieden op zijn website, waarbij klanten een servicecontract kunnen afsluiten. De desktopeditie zal niet in de winkel komen te liggen. Lees meer bij tweakers.net

Advertenties