Project Hardening werpt vruchten af

Een door de Amerikaanse overheid gesubsidieerd initiatief om bugs in open-sourcesoftware op te sporen en te repareren, werpt zijn vruchten af. Een jaar geleden ging het ‘Open Source Hardening Project’ van start en sindsdien zijn er 6.000 bugs gerepareerd, zo meldt Coverity.

Coverity levert gereedschap voor het analyseren van broncode en werkt voor dit project samen met Stanford University en Symantec. Het project wordt flink uitgebreid. Coverity wil het aantal open-sourceprojecten die worden geanalyseerd, uitbreiden van 50 naar 150. Het gaat daarbij onder meer om zlib, een compressieprogramma dat in meer dan 500 applicaties (zoals MSN Messenger, Microsoft Office, Quicktime en Apache) wordt toegepast. Meer informatie op InfoWorld. eWeek en ZDnet hebben hier achtergrond artikelen over.

Advertenties