Scholieren Koninklijk Lyceum Antwerpen winnen Capgemini Open Source Award 2007

Op vrijdag 27 april jongstleden werd voor de tweede maal de Capgemini Open Source Award uitgereikt. De prijs werd toegekend aan Game Designer, een programma waarmee 2D spelletjes kunnen worden gemaakt zonder dat uitgebreide programmeerkennis vereist is. De makers van het programma, Nathan Samson en Sam Heijens, zijn twee middelbare scholieren van het Koninklijk Lyceum in Antwerpen.

De Capgemini Open Source Award is onderdeel van CodeYard, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting NLnet, dat het voor middelbare scholieren mogelijk maakt te bouwen aan Open Source software. Doel van het project is middelbare scholieren te enthousiasmeren voor bètastudies en de voordelen van Open Source software te promoten.

Capgemini en de Radboud Universiteit deden begin dit jaar een oproep aan Nederlandse en Belgische middelbare scholieren om zelf Open Source software te ontwikkelen. Lees meer op opensourcenieuws.nl

Advertenties