AMD versus Intel: de beste chip voor minder dan $200

Dankzij de prijsverlagingen van zowel Intel als AMD kunnen high-endprocessors tegenwoordig voor minder dan de tweehonderd dollar opgepikt worden. Welke fabrikant levert nu het beste model voor de mainstream? Tom’s Hardware zocht het uit.

Over de rivaliteit tussen Intel en AMD is al veel gezegd en geschreven. Intel loopt op het gebied van prestaties voor op AMD, een situatie waar alleen de nieuwe Phenom-architectuur verandering in lijkt te kunnen brengen. Tot die tijd probeert AMD te concurreren op prijs, een strategie die Intel beantwoordt met het eveneens verlagen van prijzen. Tom’s Hardware vergeleek twee processors die daardoor onder de tweehonderd dollar gedoken zijn, de Core 2 Duo E6400 en AMD’s Athlon 64 X2 5600, om te bepalen welke cpu de beste prestaties neerzet, gelet op de prijs en het energieverbruik. Lees de uitkomst en adviezen op Tweakers.net

Advertenties