Akkoord over mobiele belkosten EU

De lidstaten van de EU en het Europese Parlement hebben een akkoord bereikt over maximumtarieven voor mobiel bellen over de grens. Dit komt waarschijnlijk echter net te laat voor de zomervakantie. Er is afgesproken dat de kosten gedurende een periode van drie jaar gestaag worden verlaagd, waarna de maximumprijzen weer worden losgelaten tenzij het EP ze via een nieuwe stemronde opnieuw vastlegt.

In het eerste jaar mag er voor het plegen van een telefoontje over de grens niet meer worden gevraagd dan 49 eurocent per minuut, en 24 eurocent voor het binnenkrijgen van een gesprek, exclusief btw. Een jaar later zakken de prijzen dan naar 46 eurocent en 22 eurocent, en in het derde jaar naar 43 en 19 cent. Zoals kon worden verwacht liggen deze bedragen ongeveer tussen de ‘consumentvriendelijke’ en de ‘industrievriendelijke’ tarieven, zoals die werden voorgestaan door respectievelijk de Europese Commissie en de lidstaten. Lees meer op Tweakers.net

Advertenties