Datumloze MS-bonnen beschermen Linux-gemeenschap

windows and linux tuxVolgens de FSF ondermijnt Microsoft met de uitgifte van SUSE Linux-bonnen zijn eigen overeenkomst om Novell-klanten niet met patentclaims om de oren te slaan. Het gevolg zou kunnen zijn dat alle Linux-gebruikers dezelfde bescherming als Novell-klanten genieten.

FSF-advocaat Eben Moglen stelt dat het venijn hem er voor Microsoft in zit dat het bedrijf kortingsbonnen voor onderhoud en ondersteuning voor Novells SUSE Linux aan zijn klanten uitdeelt, die niet zijn voorzien van een uiterste geldigheidsdatum. Daardoor zullen deze nog gebruikt kunnen worden na het moment dat de huidige draftversie van de GPLv3 echt van kracht wordt. Die versie van de General Public License, zo legt Moglen uit, herbergt een zogeheten ‘dances with wolves’-clausule, bedoeld om overeenkomsten zoals Microsoft die in november vorig jaar met Novell sloot, te dwarsbomen. Indien iemand na het van kracht worden van GPLv3 een SUSE Linux-bon van Microsoft inlevert, en dat leidt vervolgens tot het leveren van een Novell Server Edition-product aan diegene, dan geldt vanaf dat moment Microsofts patentclaimbescherming niet enkel voor SUSE Linux-gebruikers, maar voor alle gebruikers van Linux-producten die onder GPLv3 vallen.

Lees het hele verhaal, de details en de bron op Tweakers.net

Advertenties