Roadmap OpenOffice.org: versie 3.0 in september 2008

Door het OpenOffice.org-project is bekendgemaakt dat versie 3.0 van de gelijknamige officesuite in september 2008 op de markt gebracht zal worden. Tot die tijd zullen er nog twee releases uit de 2.x-serie volgen. Versie 1.0 van OpenOffice.org werd op 1 mei 2002 gelanceerd en 3,5 jaar later werd op 20 oktober 2005 versie 2.0 van de officesuite vrijgegeven. Volgens de gisteren gepubliceerde roadmap zal OpenOffice.org 3.0 in september 2008 op de markt gebracht worden.

Ook is het de bedoeling dat deze release van de kantoorsoftware zal beschikken over een groot aantal nieuwe features. Zo zal het pakket ondersteuning aan boord hebben voor ODF 1.2, waar de huidige OOo-software slechts versie 1.1 van de ODF-specificatie ondersteunt. Verder zal het eenvoudiger worden om verwijzingen in te voegen en te beheren. Het is de bedoeling dat OpenOffice.org 3.0 voorzien zal zijn van verbeteringen op het gebied van extensies en de VBA-scripttaal.

Impress, Calc en Writer zullen ondersteuning krijgen voor Office Open XML, het bestandsformaat van Microsofts Office 2007. Impress zal uitgerust worden met functionaliteit om met tabellen te werken in OpenOffice.org 3.0. Ook zal het in Impress mogelijk worden om sprekersnotities op een los scherm weer te geven tijdens het presenteren. Calc zal support krijgen voor de getpivotdata-functie, waarmee gegevens uit een pivottabel gehaald kunnen worden. Writer zal uitgebreid worden met de mogelijkheid om hyperlinks in het document te previewen. Verder moet de Mac OS X-port van OOo 3.0 in september 2008 af zijn en zal het officepakket beter integreren in Windows Vista.

Extra informatie hierover op Tweakers.net

Advertenties