Google gaat Linux-groep bijstaan in bescherming tegen patenten

Google sluit zich aan bij het Open Invention Network, waarvan de leden Linux-patenten met elkaar delen en zich gezamenlijk verweren als Linux onder vuur ligt wegens schending van patenten. Google volgt met zijn steun voor het Open Invention Network zes andere bedrijven, waaronder IBM, Philips en Sony.

‘Linux speelt een vitale rol bij Google’, aldus Chris DiBona, manager opensourceprogramma’s bij het bedrijf. Volgens hem maakt Google voor het indexeren en analyseren van webpagina’s gebruik van clustersystemen die Linux draaien. De verzameling Linux-patenten van het netwerk, dat in 2005 werd opgericht, omvatte voor Google zich bij de gelederen aansloot ruim honderd technologieën. Hoeveel patenten het zoekbedrijf bijdraagt aan de portfolio kon DiBona niet zeggen.

‘We zien dat het Linux Ecosysteem groeit en we zijn blij dat Google onze eerste eindgebruiker is die een licentie neemt’, aldus Jerry Rosenthal, ceo van het bedrijf dat waakt over het intellectueel eigendom van het Open Invention Network. Ook Red Hat en Novell maken overigens onderdeel uit van het netwerk.

Bron: Tweakers.net

Advertenties