Nieuwe spam golf gaande voor vorming mega botnet

Beveiligers nemen de laatste tijd grote aanvalsgolven waar van de trojan ‘Storm’, die verantwoordelijk zou zijn voor toegenomen hoeveelheden spam. Botmasters lijken al druk doende te zijn om de infrastructuur voor de feestdagen op te zetten. ‘Sinds de hoogtijdagen van Sober, in de tweede helft van 2005, hebben we iets dergelijks niet gezien’, aldus Sam Maseillo van emailbeveiliger MX Logic. Het bedrijf tekende tussen juni en juli een spamtoename van 1700 procent op, die het toeschrijft aan de activiteiten van deze malware.

Volgens MX Logic zijn spammers nu al bezig hun netten uit te werpen om in december – wanneer de hoeveelheid spam traditiegetrouw een hoogtepunt bereikt – zoveel mogelijk zombie-pc’s in hun macht te hebben. Eind juni kwam Storm op stoom, en begin juli had de trojan bijzonder vaak beet via spammailtjes met vakantieonderwerpen, aldus Maseillo. Meer informatie hierover op Core.Tweakers.net.

Mocht je besmet zijn heeft Symantec instructies en een tool om Sober te verwijderen.

Advertenties