Xandros neemt licentie op mailprotocollen Microsoft

Na een eerder gesloten overeenkomst gaan Microsoft en Linux-distributeur Xandros nog nauwer samenwerken. Xandros heeft bekendgemaakt een aantal licenties op mail-protocollen van Microsoft te hebben genomen. Xandros wil met de licenties op het Exchange ActiveSync-protocol en het Outlook Exchange Transport-protocol zijn Scalix-e-mailservers beter laten samenwerken met Microsofts Exchange-mailserver en de diverse mailclients van de softwaregigant.

Volgens Xandros kunnen Scalix-servers dankzij de ingekochte propriëtaire Microsoft-protocollen draadloos met Exchange-servers synchroniseren. Ook zouden door Xandros ontwikkelde mailservers gebruikt kunnen worden voor het leveren van diensten aan smartphones die op het Windows Mobile-OS draaien. Meer info op tweakers.net

Advertenties