Indiase staat verplicht vrije software bij IT-educatie

De Indiase deelstaat Kerala heeft het gebruik van vrije software bij lesgeving over ICT verplicht gesteld op middelbare scholen. De Free Software Foundation van India heeft meegeholpen de schoolboeken samen te stellen. In maart 2008 moeten de eerste examens afgenomen worden waarbij gebruik wordt gemaakt van vrije software zoals Tux Paint, GIMP en OpenOffice.org.

Vorig schooljaar konden onderwijsinstellingen nog kiezen of de examens betrekking hadden op vrije software of op het Windows-platform. Klas tien krijgt lesboeken die volledig op Linux gebaseerd zijn, de klassen acht en negen krijgen aanvullende Linux-boeken. De State Council of Educational Research and Training van Kerala en de Free Software Foundation van India hebben de boeken samengesteld. Life.Tweakers.net heeft het volledige verhaal.

Advertenties