Mozilla brengt Thunderbird onder in nieuw bedrijf

Mozilla heeft gisteren aangekondigd dat het van plan is om Thunderbird een eigen bedrijf te geven, om zo de ontwikkeling van de e-mailapplicatie te stimuleren en versnellen. Het bedrijf levert hiervoor extra geld en manschappen. Deze opzet is dezelfde strategie die al eerder is toegepast op de Firefox-webbrowser, waar Mozilla besloot om een handvol ontwikkelaars speciaal toe te wijzen aan het project. Gezien het succes dat deze actie heeft opgeleverd voor de opensourcebrowser, leek het de organisatie verstandig om nu Thunderbird deze aandacht te geven.

Hiervoor heeft Mozilla David Ascher aangetrokken, een topman bij ActiveState die in 2000 begon als projectleider van Komodo, een ide gebaseerd op het Mozilla-framework. Daarnaast heeft de man eveneens als directeur gefunctioneerd bij de Python Software Foundation. Meer achtergrond hierover staat op Pro.Tweakers.net

Advertenties