Yahoo! koopt Zimbra

Yahoo! heeft Zimbra gekocht. Zimbra is een open source group agenda en scheduling applicatie, vergelijkbaar met MS Exchange. Zimbra draait op vrijwel ieder platform, ook Windows, en werkt met open source componenten als Apache, PHP en MySQL. Het is het beste te vergelijken met Outlook Web Access en is geheel geschreven in XHTML en AJAX scripting.

Drag en Drop werkt, rechtsklikken in een agenda kan en het slepen van afspraken door je agenda heen kan ook in moderne browsers. Zimbra is verkrijgbaar voor Linux, Windows en Mac OSX en er zijn ook Virtual Appliances voor beschikbaar. Met behulp van VMware Server of Workstation is het testen en uitproberen van Zimbra kinderspel.

Zimbra wordt gebruikt door zo’n 1300 instanties, bedrijven en universiteiten en Yahoo wil het gaan inzetten om zijn positie op de emailhostingmarkt te vergrooten. Het heeft reeds zo’n 250 miljoen webmail gebruikers, waarvan 9 miljoen betalend.

Advertenties