HP overweegt uitbreiding Linux-aanbod op PC’s

HP wil meer desktopcomputers met Linux gaan verkopen. De fabrikant, die bezig is met een Linux-pilotprogramma, vindt het echter lastig om uit de enthousiaste geluiden over Linux, de echte vraag ernaar te destilleren. HP verkoopt momenteel zakelijke desktops met Red Hat Linux in Australië; het bedrijf heeft tegenover Ars Technica bevestigd dat het onderzoekt in welke andere delen van de wereld men warm loopt voor dit besturingssysteem.

Volgens bronnen van de site is het ‘een reeële mogelijkheid dat HP spoedig reageert op Dells Linux-aanbod’. HP’s zakelijke marketingbaas Brian Schmitz heeft echter gezegd dat het moeilijk is om een goed beeld te krijgen van de vraag naar Linux. ‘Er is altijd veel rumoer rond het OS zonder dat het zich in een concrete vraag vertaalt’, zo liet Schmitz eerder weten. Het is namelijk niet ongemerkt aan het bedrijf voorbijgegaan dat daar een aantal grote orders voor computers met Linux op scholen zijn geplaatst bij HP’s concurrenten Acer en Lenovo.

In navolging van Dell is ook Lenovo een poll gestart waar internetters kunnen aangegeven welke Linux-distributie ze het liefste terug zouden willen zien op een systeem. Ook hier komt Ubuntu als populairste uit de bus.

Bron: Core.Tweakers.net

Advertenties