W3C schaart zich achter HTML 5-specificatie

De Html Working Group heeft de eerste draft van html 5 gepubliceerd. Het World Wide Web Consortium heeft zich achter de voorstellen geschaard, zodat ontwikkelaars er nu mee aan de slag kunnen. De laatste officiële specificatie van html, versie 4.01, stamt alweer uit 1999 en sinds die tijd heeft het World Wide Web Consortium xml en css ontwikkeld. De syntax van html is echter niet ingrijpend veranderd. Met html 5, waarvan de ontwikkeling in 2004 werd geïnitieerd door Apple, Opera en de Mozilla Foundation, komt daar nu verandering in.

De html 5-specificatie zorgt voor eenvoudiger en leesbaarder html-code, onder meer vanwege een striktere scheiding tussen presentatie- en semantische elementen. Html 4-elementen zoals center, font en strike komen niet in de html 5-specificatie voor, omdat deze presentatiefunctionaliteit beter door css afgehandeld kan worden, terwijl de frame is verwijderd omdat dit element vaak op een ongewenste manier wordt toegepast. Html 5-documenten kunnen ook in xml worden opgemaakt. Meer op Tweakers.net Nieuws
i

Advertenties