EasyVMX: Virtual Machine Creator

Wie wil er nou niet met Virtual Machines spelen op z’n PC? De gemiddelde PC is krachtig genoeg. Zelf VMware Server installeren is alleen misschien wat veel of eng. Je kunt wel kant-en-klare VMs downloaden maar wat als je nu toch graag zelf een virtuele server in wilt richten zonder dat je VMware Server of zo hoeft te installeren…? Dat kan!

Heb je altijd al eens een eigen mailserver op willen zetten? Of spelen met Linux of FreeBSD? Of zou je graag een eigen webserver willen hebben zodat je kunt testen of je web designs goed zijn of je PHP code goed werkt zondat dat je je provider moet lastig vallen?

Dan zijn virtuele servers (VMs) de uitkomst! Ze draaien geheel onafhankelijk van je “host” PC en zijn gemakkelijk te configureren. Nu heb je zelfs VMware workstation niet meer nodig, want met EasyVMX, de Virtual Machine Creator kun je een gebruiksklare .vmx file maken en downloaden.

Met EasyVMX maak je de .vmx file met de specs van je virtuele “server”, inclusief disks. Die download je, je start VMware Player (gratis) en opent de nieuwe .vmx file: klaar is kees!

Advertenties