Apple MacBook Air in detail bekeken

Apple MacBook AirArs Technica heeft een uitgebreide review gepubliceerd over Apple’s ultradunne notebook, de MacBook Air. Geconcludeerd wordt dat Apple er in geslaagd is om een degelijke ultraportable te bouwen, maar de acculevensduur laat te wensen over.

De MacBook Air is op zijn dikste punt niet meer dan 1,93 centimeter hoog en weegt slechts 1,36 kilogram. Desondanks is een 13,3” lcd-scherm aanwezig, een volledig toetsenbord met backlight en een groot multi-gesture touchpad. Het apparaat herbergt een 1,6GHz Core 2 Duo-processor, 2GB geheugen en een 80GB harde schijf. Voor een meerprijs kan dit geüpgraded worden naar een 1,8GHz-cpu en een 64GB SSD (solid state disk).

Zoals verwacht presteert de notebook minder dan zijn grotere familieleden, maar zijn de prestaties ruim voldoende voor internet en kantoorwerkzaamheden. Het grootste minpunt van de notebook is de beperkte werktijd die één acculading biedt. Apple claimt dat de MacBook Air vijf uur met één lading kan doen, maar in de praktijk blijkt tweeënhalf uur realistischer te zijn. Een ander minpunt is de kleine usb-poort waarin veel apparaten niet passen.

Lees verder op Tweakers.net Nieuws

Advertenties