BBC: openSUSE for post-productie in TV wereld

De BBC, moe van de kostbare (post-)productie van TV content in allerlei gesloten bestandsformaten, is overgestapt naar Linux. Door gebruik te maken van open standaarden voor mediabestanden, kan het de tijdrovende klus van post-productie vereenvoudigen en kosten besparen.

BBC Research ontwikkelde het Ingex systeem voor tapeloze TV productie. Index onderschept het videosignaal via het Serial Digital Interface (SDI), een digitale broadcast standard, in plaats van een tape.

Ingex is een goedkoop, file-based productiesysteem waarin een gewone PC met een SDI capture card, die de software encoding met ffmpeg doet, MXF files produceert die op een NAS opgeslagen kunnen worden. Ook kunnen de bestanden op een USB drive gezet worden zodat ze meteen mee naar post-productie genomen kunnen worden, waar ze direct in-situ gewerkt kunnen worden. Op post-productie worden de AAF (Advanced Authoring Format) en MXF files gekopieerd voor verdere bewerking.

Twee dual quad-core Intel systems met 4GB RAM en 4TB diskopslag geformateerd XFS file system zijn opgezet als testsysteem. OpenSUSE Linux is het besturingssysteem. XFS had de beste disk performance voor de grote bestanden en het systeem is zelfs al klaar voor HD TV producties.

Bron: Computerworld UK

Advertenties