Pidgin instellen voor chat van Hyves: Kwekker

De populaire vriendensite en sociaalnetwerk Hyves heeft een eigen chatapplicatie – zeg maar MSN – gebouwd met het open source protocol “Jabber”. Jabber – eigenlijk de naam van de eerste chat client die ermee werkte – wordt ook wel XMPP genoemd en wordt o.a. ook door Google’s chat applicatie GTalk gebruikt. De Linux chattools Pidgin (Adium geheten op Apple’s OSX) en Kopete kunnen hier standaard mee inloggen, zodat je op je Linux desktop gewoon contact houdt met je Hyves vrienden en familie.

In Pidgin (vroeger GAIM genaamd):

 • voeg je een nieuw account toe
 • kies je als protocol XMPP
 • kies als screenname je hyves naam, bv. liesje1976
 • vul bij domain hyves.nl in
 • vul bij Resource/hulpmiddel hyves in
 • vul je Hyves wachtwoord in
 • bij Local Alias zet je een naam zoals je in ieders lijstje wilt heten
 • vink evt. Remember Password aan, als je dat wilt

Ga nu naar de Advanced Tab, zorg dat je er geen vinkjes staan en vul in:

 • Connect port: 5222 (als het goed is, staat dat er al)
 • Connect server: chatslave3.hyves.org (als nummer mag je iets kiezen tussen 1-14, dus ook chatslave7 of chatslave4)
 • Proxy type: use GNOME settings, gewoon de systeeminstellingen gebruiken

Voor Apple gebruikers heeft Dwizzy instructies gemaakt. Ook in Adium kun je gewoon zien welke Hyves vrienden online zijn en met ze chatten. En zelfs Windows gebruikers, als ze tenminste een multi-protocol chat client zoals Miranda of Trillian. Deze kennen ook het XMPP protocol en zullen dus ook met Kwekker overweg kunnen. Instructies zijn echter sterk afhankelijk van de gekozen client, maar er zijn zeker anderen die het al gedaan hebben. Dus zoek even op Google naar hulp…

Advertenties