SugarCRM 5.0: enterprise-grade CRM met open source software

SugarCRM 5.0 is een stabiele CRM oplossing met behulp van open source software (OSS) die geschikt is voor de grootste onderneming. SugarCRM werkt met open standaarden en draait op Linux én Windows, dus geen reden om het niet te evaluëren. rPath levert een gratis, kant-en-klare virtuele machine, een zogenaamde “virtual applicance“, zodat een evaluatie mogelijk zonder je iets hoeft te installeren.

Met CRM kun je klanten beter beheren, bedienen en je onderneming verbeteren daar waar het meeste geld te verdienen is. Klantbeheer is tegenwoordig onontbeerlijk en SugarCRM is een zeer uitgebreide, stabiele, open source oplossing die meer doet dan veel commerciële concurrenten.

Klanten kun je importeren uit MS Outlook of iedere andere database middels een CSV export. Vervolgens kun je bijhouden welke producten ze gekocht hebben of waarin ze geïntereseerd zijn. Van iedere klant is te zien in welke verkoopsfase ze zich bevinden, zodat je de tijd kunt gebruiken op de meeste veelbelovende klant. SugarCRM kan ook mailings versturen en bijhouden wie waarin geïntereseerd was, waarop klikte, e.d. Zo kunnen marketing activiteiten beter gericht worden en verdere ontwikkeling aangestuurd worden.

SugarCRM kan ook een helpdesk verzorgen, met tickets, zodat bijgehouden kan worden bugs in welke versie optreden en wie daar last van had. Ook wordt bijgehouden wie uit uw onderneming wanneer contact heeft gehad met welke klant en kunnen telefoonnotities of attachments gemakkelijk worden toegevoegd. in geval van afwezigheid van uw medewerker kan dan iemand makkelijk zien wat er afgesproken is of juist niet.

En natuurlijk integreert SugarCRM met MS Outlook. Maar het kan ook los van Outlook functioneren maar Email wel importeren. En mailboxen kunnen van groepen zijn, zodat bijvoorbeeld een verkoopsafdeling vanuit een inbox kan werken, zonder dat er in Outlook of Exchange ingewikkelde dingen geregeld hoeven te worden. Dat laatste kán natuurlijk wel, indien gewenst…

Als u het hele productportfolio in SugarCRM opgenomen wordt, kunt u ook eenvoudig offertes samenstellen en versturen. Automatisch wordt dan bijgehouden wie welke offerte gehad heeft en houdt SugarCRM verschillende versies bij indien de klant niet met de eerste accoord gaat.

Doordat er Virtual Appliances beschikbaar zijn, die met Xen, VMware Player of Workstation uitgeprobeerd kunnen worden, bent u snel en bijzonder gemakkelijk in staat te bekijken of SugarCRM wel iets is voor uw bedrijf of onderneming. Vooral non-profit bedrijven kunnen hiervan profiteren want er is geen speciale systeembeheerder nodig om van alles te installeren en onderhouden.

Omdat niet iedereen in staat is of tijd en geld heeft om servers te beheren, zijn er verschillende varianten van SugarCRM verkrijgbaar. Je kunt ook een on-line versie nemen, waarbij je per gebruiker een bedrag per maand betaald. Dit heet ook wel Software-as-a-Service (SaaS). Geen updates installeren, geen onderhoud, alles gaat automatisch. Vooral voor klein-gebruikers zoals stichtingen en starters is dit zeer geschikt. Heb je een IT-afdeling, dan is zelf een server installeren een optie die goedkoper is en bovendien eigen aanpassingen makkelijker maakt.

Advertenties