Nieuwe AMD-roadmap showt details 45nm-plannen

Er is een nieuwe roadmap van AMD verschenen waarop de verschillende 45nm-cpu’s staan die de komende tijd uitgebracht zullen worden. De eerste 45nm-processors zullen in het vierde kwartaal op de markt gebracht worden. In 2008 zullen twee verschillende 45nm-cores hun opwachting maken.

De Deneb-quadcore moet de bovenkant van de markt bedienen en is uitgerust met 6MB gedeeld L3-cachegeheugen. De Propus-quadcore wordt een stapje lager gepositioneerd en beschikt niet over L3-cachegeheugen. Deneb zal als eerste geïntroduceerd worden. Samples van deze processor zullen in het derde kwartaal verschijnen en de daadwerkelijke introductie moet in het vierde kwartaal plaatsvinden. Propus zal ook in het vierde kwartaal geïntroduceerd worden, maar de eerste samples zullen nog niet in derde kwartaal beschikbaar zijn. Meer op Tweakers.net

Advertenties