Opnieuw geen Nederlandse stem over OOXML

Nederland zal zich opnieuw onthouden van stem bij de komende beslisronde over de iso-standaardisatie van Microsofts ooxml-formaat. De Nederlandse commissie wist weer niet tot een gezamenlijk standpunt te komen. De NEN, die namens Nederland mag stemmen over iso-, iec- en jtc 1- normen, gaat haar stem niet aanpassen omdat de zogenaamde Ballot Resolution Meeting geen nieuwe inzichten heeft opgeleverd, zo laat de organisatie weten.

Tijdens die bijeenkomst, die eind februari in Genève werd gehouden, kreeg de door Microsoft gewijzigde OOXML-specificatie voldoende steun, zodat de laatste fase in het standaardisatietraject voor het bedrijf uit Redmond in zicht komt. De definitieve stemronde eindigt 28 maart, maar Nederland zal ‘abstain without comments’ stemmen, net als in september vorig jaar. Meer over de redenen en achtergronden op tweakers.net

Advertenties