Toshiba begint massaproductie 128GB Solid State Disks

Toshiba heeft een begin gemaakt met de productie van zijn grootste solid state drive (SSD) . De ssd zal eerst in de eigen laptops gebruikt worden. Het is niet bekend hoeveel de ssd gaat kosten. De nieuwe 128GB-ssd’s zijn voorzien van mlc-flashgeheugen en hebben volgens Toshiba een lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 100MB en 40MB per seconde. Het bedrijf zal de 128GB-ssd’s eerst in de eigen laptops gebruiken.

Vanaf volgende maand worden ook 1,8″- en 2,5″-behuizingen voor de ssd geproduceerd. Naast de 128GB-versie zal Toshiba ook een 64GB-variant produceren. Deze harde schijf is eveneens vanaf april verkrijgbaar in een 1,8″- en 2,5″-behuizing en zal ook gebruikmaken van hetzelfde mlc-geheugen als de 128GB-ssd.

De komst van grote SSD zal een verschuiving in de wereld van dataopslag betekenen. Nu hebben veel mensen al een USB disk of key bij zich waar ze of belangrijke persoonlijke data op zetten en altijd bij zich hebben, of ze hebben tijdelijke data bij zich waar ze op verschillende plekken bij willen kunnen komen.

Bron: Tweakers.net Nieuws

De beschikbaarheid van SSD in laptops/PCs zou kunnen leiden tot het verwijderen van de hele hard disk als die uit gaat. Als je dan onderweg bent van/naar kantoor/huis/school, dan heb je de hele disk bij je en ga je, eenmaal aangekomen, gewoon weer verder waar je was. Ook kun je op die manier jouw eigen SSD disk in de computer van een ander steken en in je eigen Windows/Linux omgeving booten zonder daarbij de data van de eigenaar van de hardware te kunnen lezen of beschadigen… Met Linux is een dergelijke omgeving reeds mogelijk door het booten van een speciale USB disk.

Advertenties