Albumprinter integreert met Flickr, Picasa, Photobucket én Smugmug

De nieuwe fotoboekprintdienst Albelli van het Nederlandse Albumprinter maakt het mogelijk afbeeldingen van ’s werelds grootste fotosites te vereeuwigen tot een tastbaar album. Het Amsterdamse Albumprinter BV heeft daarvoor een nieuwe applicatie ontwikkeld, onder het merk Albelli, dat draait op het AIR platform van Adobe.

De nieuwe dienst laat gebruikers, naast foto’s van hun computer, ook afbeeldingen van verschillende online fotosites in de bewerkingssoftware laden. Samen kunnen deze dan worden uitgeprint in boekvorm.

Adobe AIR biedt daartoe de ideale toegang tot zowel de desktop als online galleries, vertelt Martijn Groot, commercieel directeur van Albumprinter-dochter Albelli, tegen Webwereld. AIR biedt ook het voordeel dat de applicatie op Windows, OSX en Linux (nog in bèta) kan draaien.

Albumprinter pakt het meteen grondig aan: het bedrijf heeft de softwarebruggetjes (application programming interface, API) van succesvolle fotosites Google’s Picasa, Flickr (van Yahoo), Photobucket en Smugmug gebruikt zodat die online fotodiensten nu naadloos integreren met de Albelli-fotoboekclient.

Bron: Webwereld

Advertenties