VMware kondigt opvolger Thinstall aan

VMware kondigde gisteren de opvolger aan van zijn Thinstall Virtualization Suite op de markt. ThinApp 4.0 moet binnen dertig dagen op de markt komen. VMware kreeg de software voor applicatievirtualisatie begin dit jaar in handen door een overname van Thinstall. Een maand geleden kwam het gerucht al los dat VMware plannen had om Thinstall om te dopen tot ThinApp. Dat gerucht wordt nu bevestigd met de introductie van ThinApp 4.0.

ThinApp 4.0 vloeit voort uit het Project North Star waarvan in mei een tweede versie werd onthuld. Door applicaties los te weken van het onderliggende besturingssysteem maakt ThinApp het volgens VMware mogelijk maken om ‘meerdere versies van ieder willekeurige applicatie op iedere willekeurige Windows-versie’ te draaien.

VMware ThinApp is een directe concurrent van marktleider Citrix die al jaren XenApp (voorheen: presentation manager) op de markt brengt. Vooral het ICA protocol, dat dynamisch en intelligent met allerlei soorten verbindingen kan omgaan, is hier oorzaak van. De overname van XenSource door Citrix enige maanden geleden maakt het platform van mobile computing compleet met een virtuele server waarop alle applicaties gehost kunnen worden.

Bron: Techworld.nl

Advertenties