Buffalo komt met twee 8x blu-ray-branders

Buffalo komt in Japan met twee blu-ray-branders op de markt die een leeg bdr-schijfje op achtvoudige snelheid weten te vullen. De externe variant is uitgerust met een eSATA-aansluiting. De interne brander met typenummer BR-816FBS communiceert via een sata-interface, terwijl de BR-816U2 door Buffalo is voorzien van een usb 2.0- en esata-aansluiting. Beide branders zijn een oem-uitvoering van de Panasonic SW-5584-burner en zijn voorzien van een 8MB databuffer, zo meldt Cd-freaks.

De achtvoudige brandsnelheid wordt alleen behaald bij bd-r-schijfjes met één laag. Bovendien moet de externe drive via de eSATA-interface met de pc verbonden zijn om de maximumsnelheid te kunnen behalen. Via de usb 2.0-verbinding zakt de snelheid terug naar 6,5x. Bd-r’s met twee lagen en rewriteables worden op dubbele snelheid beschreven. Naast blu-ray-discs kunnen beide branders ook dvd’s en cd-r’s beschrijven. Bij dvd-r-schijfjes wordt een snelheid van 16x behaald, terwijl duallayers met maximaal achtvoudige snelheid worden gevuld. Verder behalen de branders 48x bij cd-r’s en 24x bij cd-rw’s.

Buffalo levert software van Cyberlink mee om blu-ray-content te kunnen authoren en branden. Beide drives zullen volgende maand in de Japanse winkels liggen. De BR-816FBS moet 382 dollar opbrengen, terwijl de BR-816U2 435 dollar kost. Of en wanneer de drives in Europa verschijnen is nog onduidelijk.

Bron: Tweakers.net Nieuws

Advertenties