HP werkt aan goedkope variant op Mini-Note UMPC

HP mini-noteDe strijd om de UMPC (Ultra Mobile PC) gaat door. Apple, Asus, Dell, Acer en HP binden de strijd aan. HP werkt zelfs aan een tweede mini-notebook. Naast de Mini-Note voor de zakelijke gebruiker wil de computerfabrikant een ultraportable voor de prijsbewuste consument op de markt brengen. Het nieuwe model zou deels gebaseerd zijn op de 899 dollar kostende HP 2133 Mini-Note PC, maar door goedkopere onderdelen te gebruiken zou de umpc beter aansluiten bij het aanbod van concurrenten als Asus en Acer. Welke hardware HP precies voor het nog naamloze model zal gebruiken is nog onbekend, maar de website Apcmag verwacht dat voor de cpu in elk geval een energiezuinige Atom-processor van Intel wordt gekozen. Lees verder op Tweakers.net Nieuws

Update: T3 heeft wat specs en een laaiende review!

Advertenties