Test jouw ISP met Switzerland van EFF

Het EFF (Electronic Frontier Foundation), een organisatie die zich inzet voor openheid en eerlijkheid op Internet, heeft een tool vrijgegeven waarmee de neutraliteit van je ISP getest kan worden. De tool, Switserland, stuurt pakketjes met data naar servers van het EFF en andere gebruikers en vergelijkt de inhoud ervan. Hierdoor kan het wijzigingen, aanpassingen van of toevoegingen aan de data vaststellen. Deze techniek “Packet Shaping” genaamd, kan goedsschiks maar ook kwaadsschiks gebruikt worden.

EFF switserlandSwitzerland is open source en te vinden op SourceForge.

ISP in allerlei landen tappen verkeer af of passen het aan in een poging meer controle te krijgen, maar ook om je te verhinderen Torrents te onderhouden of VoIP te bellen, als ze dat niet willen.

De open source tool kan Sandvine detecteren (door Comcast gebruikt om BitTorrent uploads te verstoren), AudibleMagic, advertie injectiesystemen als FairEagle of algehele censuur zoals de Chinese Muur (een continentale proxy die door China gebruikt om alle Internetverkeer te kunnen censureren).

Advertenties