ODF nauwelijks bekend bij overheid

Een klein jaar nadat het plan Heemskerk van kracht is geworden, blijkt een groot deel van de ambtenaren geen idee te hebben wat ODF is. Dat stelt Marketcap. dat onderzoek deed naar de kennis over Open Document Format en Portable Document Format onder het ambtenarenapparaat.
Het Plan Heemskerk houdt in dat overheden open source software en andere open standaarden dienen te gebruiken, tenzij ze kunnen aantonen dat zulks niet wenselijk is. Dat geldt dus ook voor het formaat waarmee documenten worden opgeslagen. ODF heeft de voorkeur.

Onderzoeksbureau Marketcap heeft aan it-managers (30% van de populatie) en niet-it-managers bij de overheid gevraagd hoe het met hun kennis zit op dit vlak, en of zij al ODF of PDF (de eveneens open standaard van leverancier Adobe) gebruiken. Bijna 50 procent heeft nog nooit van ODF gehoord. Bij gemeenten ligt dat percentage nog hoger. Details op Computable.nl

Advertenties