VMware kondigt het Virtual DataCenter OS (VDC-OS) aan

VMware kondigt op VMWorld 2008 aan het Virtual Datacenter Operating System (VDC-OS) te zullen introduceren. Naast de verregaande virtualisatie van hardware zal in de toekomst ook de infrastructuur en de applicaties gevirtualiseerd worden binnen de product portfolio van VMware.

Nu worden vCPU (1 CPU core) en vNIC (netwerkkaarten) al binnen VMware’s VirtualCenter centraal beheert om zo virtuele rekenclusters en VMs te creëeren. Op termijn zal ook opslag (vStorage) en diensten (vServices) geleverd worden. Servers draaien daar waar het ’t goedkoopst is, op storage die live gemigreerd kan worden op basis van meetpunten met netwerkverbindingen die ’t snelst of goedkoopst zijn. Op deze manier levert VMware een gehele “Cloud Computing” infrastructuur af, wat momenteel een grote hype is.

Update: Lees ook wat WebWereld hierover te zetten heeft.

Advertenties