Google Android dwingt telefoniemarkt tot veranderingen

De mobiele telefoonindustrie staat opnieuw aan de vooravond van een flink aantal veranderingen. Na de iPhone maakt nu Google Android zijn opwachting. Met de introductie van de iPhone, bewerkstelligde Apple iets dat telecomproviders al jaren voor elkaar wilden krijgen: een meer aantrekkelijke markt voor mobiel dataverkeer creëren. Apple heeft sinds de opening van de App Store in juli van dit jaar miljoenen mensen weten te bewegen tot de aankoop van een applicatie via de winkel, die vooral scoort vanwege de eenvoud en het feit dat de applicaties op alle iPhones werken.

T-Mobile G1 Google AndroidGoogle moet met Android voor een soortgelijke aardschok gaan zorgen. Het Android platform zal op korte termijn voor iedere ontwikkelaar worden opengesteld, zodat zij zelf applicaties kunnen bouwen en via het platform voor iedere Android-telefoon kunnen aanbieden. T3 heeft al hands-on foto’s en video’s op hun geplaatst, zodat je het zelf kunt bekijken.

Nokia voelde eerder dit jaar de bui al hangen, en kocht besturingssysteem Symbian, met de bedoeling om ook dit besturingssysteem onder een open source licentie beschikbaar te stellen. Ook Linux heeft zich in deze markt gemengd: er zijn al verschillende telefoons op de markt die draaien op een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Lees verder op WebWereld.

Advertenties